Felhőbe ment a Google új gombja

Vágólapra másolva!
A Google legújabb, honlapokba illeszthető gombjával közvetlenül a cég felhőszolgáltatásába lehet elmenteni bármit.
Vágólapra másolva!

Újabb funkciógombbal bővülhetnek a weboldalak a jövőben, a számos megosztás és lájk mellett péntek óta elérhető a Google Drive-ra mentés lehetősége is, honlapokba ágyazható gombként. Az új kóddal az üzemeltető egy gombot jeleníthetnek meg, amelyre kattintva a felhasználók közvetlenül Google-fiókjuk tárhelyére a felkínált tartalmakat. Ehhez korábban előbb saját gépükre is le kellett tölteni a fájlokat.

Csak egy kattintás és olvasható az e-könyv forrás: Nicolas Garnier, Google


Amennyiben a felhasználó gépére telepítve van a Google Drive kliense, akkor a számítási felhőbe elmentett fájlok automatikusan letöltődnek a PC háttértárjára. A Google tárhelyszolgáltatása ma már nem csupán egyszerű dokumentumokat és táblázatokat kezel, segítségével akár tömörített állományokat vagy videókat is lehet menteni, tárolni és akár megosztani.

A Google az elmúlt években számos trükköt bevetett, hogy felhőszolgáltatásának használatára ösztönözze felhasználóit, a népszerű Gmail levelezőben már régóta létezett a csatolmányok Google Docs-ban való megnyitása, illetve később azok Drive-ra mentése. Tavaly a cég azzal igyekezett megnyerni felhasználóit, hogy a felhő segítségével lehetővé tette felhasználóinak az akár több gigabyte-os csatolmányokat is küldjenek, leveleikkel, most pedig a lementéssel és újra feltöltéssel járó kényelmetlenségeket szeretnék megszűntetni.