A lopott autó GPS-e buktatta le a bostoni robbantókat

Vágólapra másolva!
Végzetes hibának bizonyult a bostoni robbantók számára, hogy egy GPS-es nyomkövetővel felszerelt, M-osztályú Mercedest loptak el szökésük során, a jármű védelmi rendszerének köszönhetően ugyanis a rendőrség folyamatosan tájékozódhatott a robbantással gyanúsított Carnejev fivérek hollétéről.
Vágólapra másolva!

A bostoni maratonon való robbantással vádolt férfiak nem tudták, hogy a menekülésük során egy benzinkútról elrabolt Mercedes ML350-es szabadidő-autót gyári nyomkövető rendszerrel is felszerelték.

Miután a jármű tulajdonosa jelentette a rendőröknek, hogy a Carnajev testvérek elrabolták az autóját, az amerikai hatóságok azonnal felvették a kapcsolatot a gyártóval, hogy a robbantók nyomára bukkanjanak - adta hírül az Autonews hírportál. Az autó tulajdonosa egyébként saját iPhone-járól is követni tudta, hogy ellopott autója épp merre halad.

Forrás: Mercedes Benz
Ilyen lopott szabadidő-autóval menekültek a fivérek

A rendőrség közlése szerint az idősebbik fivér, Tamerlan Carnajev kézre kerítésében jelentős segítséget jelentett az autóban lévő nyomkövetőrendszer. Ennek köszönhetően egy órával az autó eltulajdonítását követően nyomára akadtak a Tamerlan Carnajevnek, aki a rendőrséggel való tűzharc során lelőttek. Öccsét, Dzsohart csak két nappal később tartóztatták le egy partra húzott hajó belsejében. Elfogásában hőkamerával szerelt helikopterek segítették a hatóságokat.