Aranyárban mérik a csúcsvideokártyát

Vágólapra másolva!
Akár a Blu-ray felbontás kétszeresén is futtathatják a legújabb játékokat a felhasználók az AMD legújabb Radeon kártyájával.
Vágólapra másolva!

Akár 4K felbontásban is játszhatják kedvenc játékaikat a PC tulajdonosok az AMD legújabb csúcskategóriás videókártyájának birtokában. A Radeon HD 7990 a gyártó szerint olyan erős, hogy a legújabb játékok is elfutnak rajta teljes részletességgel, maximum felbontásban. A hat gigabyte memóriával rendelkező eszközt 8,6 milliárd tranzisztor alkotja, a két grafikus gyorsító processzor 8,2 teraflop sebességgel számol és akár hat monitort is kiszolgál egyszerre.

Állítólag nagyon csendes forrás: AMD


Arról, hogy a kártya ne fűtsön fel egy kisebb lakást masszív hűtőrendszer gondoskodik, ami a gyártó szerint jelenleg a legcsendesebb a piacon. A fogyasztás mérséklésére is gondoltak az AMD-nél, a csúcskártya automatikusan kikapcsol ha nincs használatban.

A HD 7990 ára is arányban van teljesítményével, jelenleg 999 amerikai dollárt, azaz majdnem 230 ezer forintot kérnek érte. A kártya használatához megfelelően erős processzoral rendelkező PC is kell, tehát meglehetősen költséges mulatság az AMD új terméke, még úgy is, hogy a gyártó hozzácsomagolja a Tomb Raidert, a Crysis 3-at, a Hitman: Absolutiont és a Bioshock: Infinite-t.