Tim Cook egy órája 41 millióba kerül

Vágólapra másolva!
Jó pénzért egy órát tölthet egy aukció nyertese Tim Cook vezérigazgató társaságában az Apple kaliforniai főhadiszállásán. A jótékonysági árverés 41 millió forinton áll.
Vágólapra másolva!

Egy jótékonysági árverés keretében meg lehet venni a Tim Cooknak, az Apple vezérének egy óráját. A cég vezetője az Apple cupertinói főhadiszállásán tölti el a nyertessel az egy kávényi időt. A hírességek idejét jótékonysági célra árverező CharityBuzz által szervezett találkozóra bárki licitálhat, ha elég pénze van hozzá A CharityBuzz korábbi aukcióinak egyik nyertese statiszta lehetett valaki Johnny Depp mellett vagy eltölthetett egy egész napot Bill Clintonnal.

Tim Cook (a képen balra) közösségi ember Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan


Cook a nyertes licitálóval és vendégével kávézik majd az aukció május 14-i lezárását követően, akiknek természetesen mindenféle biztonsági ellenőrzésen kell átesniük az esemény előtt. A kávézás jogát nyertes nem adhatja el, vagy ruházhatja át másra. A CharityBuzz üzemeltetői szemlátomást alábecsülték a lehetséges liciteket mikor Cook értékét ötvenezer dollárban határozták meg. Az aukció cikkünk megjelenése idején már 180 ezer dollárnál tartott, amelyet a szervező egy emberi jogi szervezetnek ajánlott fel.

Tim Cook személyében nem csupán az üzlet terén köszöntött be új korszak az Apple-nél, hanem a jótékonyságban is, amelyet elődje kifejezetten ellenzett. Steve Jobs hivatalos életrajzírója, Walter Isaacson szerint a cégvezér nem hitt abban, hogy vállalata pénzét jótékonyságra szórva bármit elérhet, az emberek életét termékein keresztül szerette volna jobbá tenni. Jobs ebben is szöges ellentéte volt ellenfelének, Bill Gates-nek, akinek alapítványa dollármilliárdokkal támogat különböző kutatási és oktatási projekteket.