Ásóval fenyegették a Google-autót

Vágólapra másolva!
Pisiszünetre megálló sofőr, vicces nevű kocsmák, gyorshajtást jelző sebességmérő tábla és elkapott graffitis. A magyar netezők többtucatnyi remek fotót válogattak ki a Google frissen elindított panorámafotós szolgáltatásáról.
Vágólapra másolva!

A Macskajaj vagy az Üvegtigris világa köszön vissza a Google Térkép Utcakép nézetének fotóiról a magyar netezők szerint. Az alig több mint egy napja elindított szolgáltatás legjobb fotóit a Magyar Street View képek Facebook oldalon és a Street Fighter Hungary mikroblogon is gyűjtik. A kiválasztott képek között néhány gyönyörű természetfotó is akad, de a többségük az élet groteszkebb pillanatait - például a vezetés közbeni pisiszünetet - mutatja be.

Nem ijedt meg az ásótól a Google-autó. További érdekes Google-képekért kattintson a fotóra! Forrás: Google



Te meg mit fényképezgetsz itt?

Külön galériát lehetne összeállítani azokról a képekről, amelyeken a Google kamerás autóján felháborodó emberek láthatók. Az internetezők döntik el a képek további sorsát, de nem csodálkoznánk, ha a fenyegetően a sarkon bekanyarodó autó felé induló ember, vagy az ásót lóbáló munkás mémmé válna a közeljövőben.

Lassításra figyelmezteti a Street View kocsit a tábla. Kattintson a fotóra! Forrás: Magyar Street View képek



A fotók azt is megörökítik, amikor a Google-autó vezetője hibázhatott. Ilyen például az elsőbbség meg nem adása miatt felháborodó biciklisről készült kép. Még kínosabb az a fotó, ahol a kocsi lakott területen belül egy sebességmérős tábla mellett halad el, amely arra figyelmezteti a sofőrt, hogy túl gyorsan megy.

Nem adta meg az elsőbséget a sofőr? Kattintson a fotóra! Forrás: Google



Párizs fénye, az úri közönség táncol

Már most hálás témái a panorámaképeket böngészőknek a különböző magyar kocsmanevek. A névverseny eddigi győztese a díszt és kellemet tökéletesen nélkülöző Párizs fénye italbolt, amely Békés városában található. Ahogy azonban előkerülnek az ötletes kocsmanevek, úgy lesz egyre nehezebb tartania az első helyet a nagyvilági csapolt sört ígérő helynek.

Világvárosi szórakozás Békés közepén. Kattitson a képre! Forrás: Google



Hasonló meglepetéseket tartogatnak még a rendkívül változatos magyar helynevek. A Facebookon az egyik felhasználó nagy örömmel mutogatta azt a kereszteződést, ahol Terem vagy Őr felé lehet kanyarodni, mert a hely létezését sem hitték el neki a barátai. Várhatóan ismét előkerülnek azok a helységnevek is, amelyeket a technológia iránt érdeklődő emberek különösen érdekesnek tartanak. Epölben például már járt a Street View kocsi.

Mozgás közben derülnek ki a turpisságok

A Google kétszer is végigfotózta az országot, a jelenleg megtekinthető Utcaképben mindkét sorozatból találhatók képek. Ez különösen ott kelt mulatságos hatást, ahol gyors váltás van a téli és a tavasz eleji fotók között. Az Állatkerti körúton végighaladva például a megőrült időjárásnak lehetnek tanúi az internetezők. Az egyik képen hó fedi a földet, a másikon csak hódara, a harmadikon viszont beköszönt az ősz, és lehullott levelekkel van tele a park. Hasonló élményt kínál Pécel főtere, amire egy olvasónk hívta fel a figyelmet, és amelyet átépítés előtti és utáni állapotban is meg lehet nézni.

Körbe-körbe lehet száguldozni a Hősök terén (az animáció megtekintéséhez kattintson a képre) Forrás: [origo]



Hosszú perceken keresztül nézhető a Hyperlapse szolgáltatással létrehozott animáció is, amely a Hősök tere körüli végtelen körözésre kényszeríti a Google-autót. Budapest egyik legismertebb turistacélpontját jó időben fotózta le a Google, igazi tavasz eleji hangulatot áraszt a felhőkön átsütő napot és az ezen felbátorodva előbújó turistabuszt is tartalmazó rövid képsor.

Van, amikor egy robot is remek képet készít Forrás: Google

Az eddigi gyűjtések legszebbike azonban kétségkívül a fenti fotó, amelyik a Street Fighter Hungary mikroblogon jelent meg. A képet a borsodi Arlón készítette a Google-autó, és valószínűleg bármelyik amatőr fényképész örülne, ha magának tudhatná.

Talált valami érdekeset vagy vicceset a magyar Street View-n? Ossza meg velünk a Techbázis Facebook oldalán, vagy küldje el nekünk a [email protected] címre! Köszönjük!