Kiváltják az egeret a HP új PC-in

Vágólapra másolva!
A Microsoft Kinect mozgásérzékelőjéhez hasonló szenzor kerül a Hewlett-Packard legújabb számítógépeibe: a high-tech érzékelő nem csak játékra, hanem komoly szoftverek vezérlésére is alkalmas, hamarosan pedig autókban is debütálni fog.
Vágólapra másolva!

A Leap Motion nevű amerikai cég egy gyufásdoboz nagyságú eszközbe építette bele azonos nevet viselő mozgásérzékelő szenzorát. A nyolcvan dolláros, vagyis durván húszezer forintos áron előrendelhető kütyüt eddig csak külön elérhető kiegészítőként volt elérhető, a HP új számítógépeibe azonban be lesz építve a technológia.

A két társaság közötti stratégiai együttműködést kedden jelentették be a cégek. A HP közlése szerint a Leap Motion mozgásérzékelőjét tartalmazó első termékek még a nyáron megjelennek a gyártó kínálatában. Az új szenzor elsőként gamereknek szánt, illetve otthoni szórakoztatófunkciókkal felvértezett modellekben lesz elérhető. Az új, beépített szenzorral szerelt modellek megjelenésik a Leap Motion szenzort USB-s verzióban külön is árulni fogja a HP, és a cég külön appboltot is indít az új vezérlővel használható alkalmazások számára.

Így működik a szuperpontos mozgásérzékelő

A mozgásérzékelő széles körű elterjedését még gátolhatja azt, hogy számos, alapvetően egérrel és billentyűzettel való használatra szánt szoftver nem támogatja a tárgyak virtuális megragadását is biztosító perifériát. A Leap Motion vezetője azonban úgy nyilatkozott a BBC brit közszolgálati médiumnak, hogy fejlesztésük autók fedélzeti számítógépeiben és orvosi eszközökben is debütálni fog hamarosan. A cég hamarosan más számítógépgyártókkal való hasonló együttműködések bejelentését tervezi.

Forrás: Leap Motion

A Leap szenzor ugyanúgy működik, mint a Microsoft már régóta kapható mozgásérzékelős irányítója, a Kinect, ám azzal ellentétben kifejezetten számítógépes használatra optimalizálták, így a képernyő előtt ülve is működőképes. A szerkezet lehetővé teszi azt, hogy egy érintőképernyővel nem felszerelt számítógépet is az iPadhez vagy más táblagéphez hasonlóvan vezéreljenek.Az új érzékelő századmilliméteres pontossággal bír, így akár arra is használni lehet, hogy egy kézben tartott ceruzával virtuálisan rajzoljon használója a levegőben egy kezében tartott ceruzával.