A Messenger végleg bezár

Vágólapra másolva!
Lejárt az utolsó határidő is a Messengerről való költözésre, április 8-tól teljesen megszűník a szolgáltatás, helyét a Skype veszi át.
Vágólapra másolva!

A Microsoft a Skype 2011-es felvásárlásával megpecsételte saját üzenetküldője, a Live Messenger sorsát. Habár jó ideig úgy tűnt az egykori MSN-ből lett, és korábban a Windows rendszerbe is integrált üzenetküldő továbbél, ám 2012 őszén a fejlesztő bejelentette, bezárja a szolgáltatást.

A Skype lesz a Messenger utódja Forrás: Microsoft



A Microsoft eredetileg 2013 március 15-ét jelölte meg végleges időpontnak, de az átállási időt kénytelen volt április 8-ig meghosszabítani. Most azonban végleg bezár a szolgáltatás és ezentúl nem lehet belépni a Messenger hálózatára. A Microsoft minden Messenger felhasználó számára felajánlotta a lehetőséget, hogy áttérjen a Skype-ra, ehhez elég volt megadni a felhasználói nevet és jelszót, a rendszer automatikusan importálta a kontaktlistát.

A Messenger bezárása sokak számára lehet kellemetlen. hiszen a Skype kevésbé nyitott, használatához a hivatalos kliens telepítése szükséges, a hálózat nem elérhető olyan univerzális csevegőprogramokból, mint például a Pidgin. A Microsoft saját adatai szerint csevegője fénykorában háromszázmillió felhasználóval dicsekedhetett és még ma is több mint százmillióan használják.