Ölelő kabát a magány ellen

Vágólapra másolva!
Felnőtteknek készült videojátékok női szinkronhangja suttog a fülébe a magányos japánoknak, miközben az új high-tech kabátjuk megöleli őket.
Vágólapra másolva!

A cukubai egyetem diákjai olyan kabátot készítettek, ami megöleli viselőjét, sőt még fülébe is suttog. A fejlesztők szerint a cél az volt, hogy azt az érzetet keltsék a kabát viselőjében, mintha valaki hátulról megölelné őket. Ezt egy elektromotorokkal felszerelt övvvel oldották meg, ami gombnyomásra feszül meg a derékon, miközben egy női hang suttog az övhöz kapcsolt fülhallgatóból. A beszédhez egy felnőtt videojátékok szinkronizálásával foglalkozó színésznőt, Yuu Simocukit kérték fel, akinek olyasmiket kellett felmondania, mint "bocsánat, hogy késtem", illetve "na, ki vagyok?".



A kabátot készítő diákok szándéka szerint fejlesztésük csupán kísérlet, nem tervezik, hogy kereskedelmi forgalomba hozzák az ölelő ruhadarabot. Habár videójukban láthatóan a fejlesztők sem veszik komolyan a dolgot, Japánban már számos furcsa termék próbálja enyhíteni a magányosok problémáit, így az sem lenne meglepő, ha a kabát végül mégis gyártásba kerülne.

A szigetországban már nagy hagyománya van az ágyban használatos ölelhető párnáknak, amelyekre olykor nagyszemű manga lányokat nyomnak illusztrációként, sőt egyes esetekben még nemi szervvel is ellátják őket. Emellett az utóbbi időkben lettek népszerűek a barátnő és barát párnák, előbbi esetben egy női ölbe hajthatják fejüket a magányos férfiak, míg utóbbiban egy férfi mellkasra fekhetnek a magányos nők, amely még át is karolja őket.

A furcsa kütyükkel azonban nem csak a magányosokat célozzák Japánban, létezik már csókküldés is az interneten távollévő pároknak. Ebben az esetben egy, leginkább elektromos ceruzahegyezőre emlékeztető eszközt kell a szájbavenni, ami a neten keresztül közvetíti a nyelvmozgást a címzetthez, imitálva a csókolózást.