Híres halálok a Street View-n

Vágólapra másolva!
Megnézheti, nagyjából mit láthatott élete utolsó pillanataiban Kennedy elnök, de rapperek közti leszámolások helyszíneit és öngyilkos sztárok otthonait is felfedezheti. Egy új honlapon hírességek halálainak helyeit mutatják be a Google térképének panorámafelvételeit felhasználva.
Vágólapra másolva!

A Deathlocations.com honlapra a Google Maps Mania blog hívta fel a figyelmet: a nem túl korszerű dizájnnal rendelkező honlap kissé morbid, de érdekes tartalmat kínál: híres emberek halálának helyszíneit lehet megnézni rajta a Google Street View panorámaképein. Mivel az oldal saját fotókat nem közöl, kizárólag olyan helyszínek találhatók benne, amelyekről Street View-panorámák is készültek.

Megnézheti, mit látna ma Kennedy

A John F. Kennedy amerikai elnök 1963-as lelövésének helyszínéről készült panorámán jól látszik, hogy az úttestre felfestett "X" a mai napig jelzi a gyilkosság pontos helyszínét. Az egérrel könnyen rá lehet állni arra a pontra, ahol az elnöki járművet a lövések érték. A Street View-n keresztül bárki rázoomolhat a közeli, korábban könyvraktárként használt épület jobboldali, hatodik emeleti ablakára, ahonnan Lee Harvey Oswald lelőtte az amerikai elnököt.

Forrás: Google
Itt panorámán is megnézheti a Kennedy elnök elleni merénylet helyszínét


Ezen linken azt Seattle kertvárosában lévő családi házat lehet megnézni, melynek melegházában a Nirvana együttes frontembere, Kurt Cobain lett öngyilkos. Mivel a telket szinte teljes egészéban dús bokrok és fák övezik, nem sokat látni magából a házból még a Street View-képeken vándorolva sem.

Forrás: Google
Ebben a szép kertben hunyt el a Nirvana énekese

Michael Jacksont egy Los Angeles-i kertes ház hálójában érte a vég, míg Whitney Houston a hatalmas, Beverly Hills-i Hilton szállodában töltötte utolsó perceit. Itt látható az a hollywoodi bár, amely előtt a fiatalon elhunyt amerikai színész, River Phoenix hunyt el. Ugyancsak fiatalon elhunyt sztártársai közül Amy Winehouse énekesnő ebben a patinás londoni házban lelte halálát, az újjáélesztett Batman-filmek Jokerjét is játszó Heath Ledger pedig egy new yorki otthonban adagolta túl magát.

Forrás: Google
Michael Jacksont ennek a háznak a hálójában érte a halál

A szájton bárki felkeresheti azt a Los Angeles-i kereszteződést is, ahol a kilencvenes évek végének egyik hírek hip-hop előadóját, Notorius BIG-t lelőtték, illetve azt a queensi stúdiót, ahol egy másik rappert, Jam Master Jayt gyilkolták meg. A közúti helyszínek között megtalálható az a párizsi autós aluljáró is, amelyben a Diana hercegnőt szállító autó szenvedett halálos balesetet.