Nyáron érkezik a Google új táblagépe

Vágólapra másolva!
Kiszivárgott pletykák szerint júliusban kerül a boltokba a Nexus 7 táblagép második generációja, ami valószínűleg hosszabb üzemidőt kínál majd elődjénél.
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség belső forrásokból értesült arról, hogy júliusban debütál a Google Nexus 7-es táblagépének utódja. Az iPadnél kedvezőbb árának köszönhetően az androidos táblagép Magyarországon is népszerű.

A hírügynökség úgy tudja, hogy a második generációs változatot is az Asus gyártja majd a Google számára, az Nvidia Tegra 3-as lapka helyett azonban egy energiatakarékosabb működést biztosító Qualcomm Snapdragon processzor kerül majd az új modellbe. Az új lapkától azt várják, hogy kisebb fogyasztása révén hosszabb üzemidőv biztosít majd elődjénél.

A Google Nexus 7 táblagép Forrás: Google

A Reuters értesülései szerint a Google az év második felében legalább nyolcmillió darabot akar eladni a Nexus 7 új változatából. Ennek a gépnek elődjéhez hasonlóan kedvező lesz az ára, hiszen a keresőcégnek érdeke a tablet elterjesztése, hiszen annak tulajdonosai a cég szolgáltatásait használva generálnak bevételeket a Google-nek. A készülék várható árát azonban még nem határozták meg, így arról a Reuters sem tudott még beszámolni, de a forrásai elképzelhetőnek tartják azt is, hogy egy kicsivel olcsóbb lesz az első Nexus 7-nél