Vágólapra másolva!
Annyira biztos új fájlmegosztó oldalának biztonságosságában, hogy Kim Dotcom tízezer eurót ajánlott fel annak, aki feltöri a Mega védelmét.
Vágólapra másolva!

A mintegy hárommillió forintnak megfelelő összeget saját Twitter-fiókján ajánlotta fel a MegaUpload nevű fájlmegosztó szolgáltatásából milliárdossá lett, de az azon zajló szerzőijog-sértések miatt az amerikai kormány fókuszába kerülő Dotcom. A január végén elindult Mega beépített biztonsági funkcióit sok kritika érte, többek közt azért is, mert egyelőre nincs rajta jelszóvisszaállító funkció sem. Kim Dotcom azonban bejelentette, hogy hamarosan új biztonsági funkciókkal bővül a szájt tudása.

A Mega nevű fájlmegosztó szájtra bárki feltölthet 50 gigabájt adatot, amely titkosítva tárolódik a cég vagy partnereinek szerverein. A hozzáféréshez szükség van egy dekódolókulcsra, amelyet a fájlokra mutató link tartalmaz. A Mega már az indulását követő napon már egymilliós felhasználói táborra tett szert, bár beindítását követően leterheltsége miatt napokig nem volt használható.

Kim Dotcom a napokban azt is hangsúlyozta, hogy a Megára feltöltött fájloknak csupán elenyésző részét, 0,001 százalékát kellett eddig eltávolítani szerzői jogtulajdonosok panaszai miatt. Ugyanakkor a Torrent Freak kalózblog beszámolója szerint a Mega szűrése túlságosan szigorú, az üzemeltetők az első megkeresésre teljesen legitim módon megosztott fájlokat is töröltek.