Nők százait zsarolta meg a vetkőztető hacker

Vágólapra másolva!
Facebook fiókokat tört fel, tulajdonosaikat pedig sztriptízelésre kényszerítette egy 27 éves amerikai hacker. Az FBI által letartóztatott kiberbűnöző számítógépén több mint háromezer terhelő fotót találtak.
Vágólapra másolva!

Több trükköt is használt az FBI által letartóztatott 27 éves vetkőztetős hacker. Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint Karen "Gary" Kazaryan postafiókokat tört fel, továbbá meztelen és félmeztelen képekért fésülte át áldozatainak Facebook galériáit - adta hírül a Sophos kiberbiztonsági cég Naked Security nevű blogja. A férfi esetenként nőnek adta ki magát, így beszélte rá áldozatait, hogy webkamera előtt vetkőzzenek le. Kazaryan azzal fenyegette meg a megzsaroltakat, hogy a meztelen képeiket nyilvánosságra hozza a Facebookon.

Az FBI körülbelül háromezer terhelő fotót gyűjtött össze Kazaryan számítógépéről. A nyomozóiroda becslése szerint több mint háromszázötven nőt zsarolt meg a kiberbűnöző. Amennyiben az FBI ezt bizonyítani is tudja, és minden tettéért elítélik, a hacker 105 évnyi börtönbüntetésre számíthat.

Kazaryan nem az első hacker lesz, akit több évre börtönbe zárnak internetes zsarolásért. 2006-ban egy Adrian Ringland nevű férfit ítélt el a bíróság, mert chatszobákban kiskorúnak adta ki magát, és a vele beszélgetésbe elegyedő gyerekek gépére kémprogramot telepített, ami fotókat csinált a gépek beépített webkamerájával. 2008-ban pedig egy 27 éves kanadai hackert ítéltek el, aki nőket kényszerített webkamera előtti vetkőzésre.