Csak az Apple-től tart a legjobb netes játékbolt

Vágólapra másolva!
Az Apple jelenti a legnagyobb fenyegetést a Valve játékcég nappalira fókuszáló terveire. Gabe Newell, a magánkézben levő vállalat vezetője attól tart, hogy az Apple TV-re játékok kerülnek.
Vágólapra másolva!

A nappali meghódítására készülő technológiai cégekről beszélt a University of Texason tartott előadásán Gabe Newell, a Valve játékcég vezetője. A Microsoftnál keresett millióiból játékstúdiót indító Newell szerint az Apple áll a legközelebb ahhoz, hogy a teljes platformjával bevegye a nappalit - adta hírül a Polygon játékipari híroldal.

Forrás: Polygon
Az apró PC-nek bármelyik nappaliban helyet lehet találni (Fotó: Polygon)

Newell cége a közeljövőben akar a piacra dobni egy olyan konzolt, amelyen PC-s játékokat lehet majd futtatni. A Piston vagy Steam Box kódneveken emlegetett gép prototípusát a CES szakkiállításon be is mutatták, azt viszont nem közölte a cég, hogy mikortól lesz kapható. A Valve az elmúlt év során olyan nézettel bővítette a Steam digitális játékboltot, amely jól használható a tévé képernyőjén megjelenítve és a kanapéról nézve.

A Valve három külöböző felszereltségű gépben is gondolkodik: a jóban, a jobban és a legjobban. Valószínűleg csak a legutolsó lesz alkalmas arra, hogy az aktuális csúcsjátékokat is futtassa. A készülék mellé pedig új, biometrikus technológiákat használó vezérlőt is fejleszt a cég. A Steam Box az egész lakás játékszervereként is használható lesz: bármelyik képernyőn lehet majd folytatni a PC-n megkezdett játékot. "A legnagyobb kihívást nem a konzolok fogják jelenteni. Azt hiszem, hogy a legnagyobb csapást az jelentené, ha az APple az előtt foglalná el a nappalit, hogy a PC-gyártók összeszedik magukat" - mondta előadásán Newell.