Már 4G-n is működik itthon az iPhone 5

iPhone 5, Apple, mobiltelefon teszt
Vágólapra másolva!
Elérhetővé vált az a szoftverfrissítés, amelynek telepítését követően az iPhone 5, a Retina kijelzős iPad, és az iPad Mini készülékekről is használni lehet a T-Mobile negyedik generációs mobilszolgáltatását.
Vágólapra másolva!

A mobilcég már tavaly év elején elindította a fővárosban 4G/LTE mobilinternetes szolgáltatását, tavaly év végére pedig már hatvan vidéki településen is elérhetővé tette azt.

Karácsony előtt ugyan már több 4G-s készüléket felvett a társaság kínálatába, az Apple legújabb okostelefonja és táblagépei eddig a szükséges szoftveres támogatás nélkül nem voltak alkalmasak a 4G-re. Az új technológia akár hatvan megabites másodpercenkénti letöltési sebességet, és 22 megabites feltöltési sebességet tud biztosítani.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A 4G használatához nem csak a készülékre, de megfelelő mobilinternetes csomagra való előfizetésre is szükség van. A legolcsóbb, Net & Roll S csomag 8 gigabájtos adatforgalmat tartalmaz 4300 forintos havidíjért - de ezzel csak 21 megabites letöltési sebesség érhető el. A Net & Roll L díjcsomaggal már 60 megabites sebesség is elérhető, ami 30 gigabájtos adatforgalommal egészül ki havi 8500 forintért

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.