Ultra-HD-ben is közvetítik a jövő évi focivébét

A Samsung 85 colos 4k televíziója a CES-en
Vágólapra másolva!
A full-HD felbontásnál négyszer nagyobb részletességet kínáló focimeccseket csak a japánok élvezhetik majd, de valószínűleg még a szigetországban is csak keveseknek lesz az ultra-HD-t támogató televíziója.
Vágólapra másolva!

Az Asahi Times nevű japán napilap értesülései szerint az illetékes helyi minisztérium bejelentette, hogy 4K felbontásban tervezi közvetíteni az országban a jövő évi labdarugó világbajnokságot - számolt be a Tech Radar című brit hírportál. A 4K vagy ultra-HD elnevezésű technológia az idei CES szórakoztatóelektronikai expó egyik slágere volt. Az elnevezés 3840x2160 pixeles felbontást kínáló megjelenítőket takar, ami négyszer több képpontot, azaz részletesebb képet kínál a jelenlegi csúcsot képviselő full-HD-s készülékeknél. Ekkora felbontás mellett minden egyes képkocka egy 8 megapixeles képet takar.

Bár az első ultra-HD-tévék egy lakás áráért kerülnek a boltokba az idei év folyamán, Japánban már jövő nyáron megkezdenék az ultra-HD-s műsorsugárzást. A 2014-es labdarúgó világbajnokságot is már ebben közvetítenék a szigetországban, méghozzá az ország saját kommunikációs műholdjainak felhasználásával, a szokásos közvetítésre használt szatellitek helyett.

Forrás: AFP/Getty/Justin Sullivan
Az egyik első 4K-s tévé Las Vegasban