Újabb Nokia kaphat 41 megapixeles kamerát

Vágólapra másolva!
Egy Windows Phone szoftvert használó modell lehet a következő okostelefon, amelyet a Nokia csúcskategóriás, 41 megapixeles digitális kamerájával szerel fel.
Vágólapra másolva!

A finn gyártó tavaly már piacra dobta az [origo] által is tesztelt PureView 808-as telefonját. A bumfordi készülék a kompakt digitális kamerákat is megszégyenítő képminőséget produkált, ám a rajta futó Symbian Belle operációs rendszer nem igazán volt versenyképes az Androiddal és az iOS-szel.

A The Verge amerikai technológiai hírportál információi szerint a gyártó EOS kódnéven dolgozik egy új modell fejlesztésén, amely a versenyképesebb Windows Phone szoftvert fogja használni. A telefonban a 41 megapixeles képérzékelő továbbfejlesztett és módosított változatát alkalmazzák majd, a felsőkategóriás telefon váza pedig nem polikarbonátból, hanem alumíniumból készül majd. A Verge szerint a készülék még az idén a boltokba kerülhet.

Fotó: Mudra László [origo]
Nézze meg képgalériánkban, milyen fotókat készített a 41 megapixeles Nokia

A jelenleg kapható legjobb okostelefonok tipikusan 8-10 megapixeles kamerával rendelkeznek, az ennél jóval nagyobb felbontás alkalmazásával a kész fotó kisebb részeit is ki lehet vágni úgy, hogy az még mindig kellő részletességű marad. A Nokia kamerája korábbi próbánk során kevés fény mellett is elég jó képminőséget produkált.