Egymillió lájkért a magyarok is megtesznek bármit

egymillió lájk
Vágólapra másolva!
Meztelenül dolgoznának vagy vennék fel az ügyfélszolgálati telefonhívásokat, szakállat borotválnának le, ingyen adnák a sírkövet a magyar netezők, ha elegen kattintanak rájuk a Facebookon. Az egymillió lájkos mémet nem lehet megállítani.
Vágólapra másolva!

Kiskutyára vágyó gyerekekkel kezdődött és szexért lájkokért könyörgő tinédzserrel folytatódott az internet újabb vicces mémje. Csak egy kartonlapra, filctollra és egy vicces ígéretre van szükség, hogy bárki beszálljon.

A Kanadából induló mém végigsöpört az interneten. Alig egy hete kezdődött azzal, hogy egy ötgyerekes család két idősebb csemetéje facebookos lájkgyűjtéssel próbálta meggyőzni a húzódozó családfőt, hogy vegyen egy kiskutyát. Az internetezők segítőkészségére apelláló felhívás vírusként terjedt el, egy nap sem kellett, hogy összegyűljön az egymillió támogató lájk. A Two Girls And a Puppy oldalon már a Millie nevű kölyökkutyáról készült fotókat is meg lehet nézni.

Forrás: [origo]

Még átütőbb siker volt a húszéves Peter Kverneg próbálkozása, aki azért gyűjtött lájkokat, hogy egy Cathrine nevű lány hajlandó legyen lefeküdni vele. Az egymillió kattintást neki sem volt nehéz összegyűjteni, ám a pletykák szerint a szex mégsem jött össze. Kverneg több helyen is azt nyilatkozta, hogy a lájkgyűjtés csupán egy elszabadult vicc volt, a szex pedig tönkretenné a barátságukat Cathrine-nel.

Forrás: [origo]

A mém komolyan inflálódott: meztelen csaposlányokat már százezer lájkért is lehet nézni, igaz, ehhez el kell utazni Szegedre. Ez a lájkgyűjtő akció áll a legjobban a magyar kezdeményezések közül, közel hetvenezren kíváncsiak a Blues Café meztelen csaposaira.

Forrás: [origo]

Az egymillió lájkos mémet a tiltakozó diákok is megtalálták maguknak. A felsőoktatási törvény megváltoztatása ellen tiltakozó csoport már fel is töltött egy - szemre a Windows beépített rajzolóprogramjával készült - fotót, amelyen a következő szerepel: "Hoffmann Rózsa azt mondta, ha szerzünk egymillió lájkot, ingyenessé teszi a felsőoktatást!" Ha lenne is ilyen ígéret, nem sok esélye van, hogy valóra váltsák, alig párezren lájkolták eddig a képet.

Szakállnyírás és ingyensírkő

A magyar interneten egyelőre nem volt a kiskutyához vagy a szexhez hasonló sikerességű lájkgyűjtő akció. Sokkal bolondabb ajánlatokat azonban már lehet találni. A győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója viccesen a szakálla leborotválásának ígéretével biztatja az iskolabál oldaláért való rajongásra a diákokat.

Forrás: [origo]

Egy vidéki sírköves pedig ezen is túlment, egymillió lájkért ingyensírköveket ígér, igaz, azt nem írta ki, hogy pontosan kinek is. A síremlék egyelőre maroknyi ember érdeklődését keltette fel, ez a legrosszabbul álló magyar lájkgyűjtő akció, alig 42 lájkkal rendelkezik.

Létezhet egymillió lájkoló?

A közösségi oldalak statisztikáinak sokrétű elemzésével foglalkozó Socialbakers szerint megvan annak a lehetősége, hogy egy-egy próbálkozó összegyűjtsön egymillió lájkot. Több mint 4,3 millió magyar regisztrált a Facebookra, elég csupán a negyedüket meggyőzni egy ügy fontosságáról, hogy összegyűljön a kellő számú lájk.

Tanulságos információ az is, hogy még egyetlen magyar vonatkozású Facebook-oldal sem gyűjtött össze ennyi kattintást. A legendás indián név generátor alkalmazást futtató oldal is csak 758 ezer rajongót szerzett. A Túró Rudit csupán 606 ezren kedvelik, és még a nemzetközi sztárok között sincs olyan, aki egymillió magyar rajongóval büszkélkedhet