Milliókat termelt a Gangnam Style

Vágólapra másolva!
A tavalyi megjelenése óta világjelenséggé vált Gangnam Style című szám több mint nyolcmillió dolláros - 1,8 milliárd forintra rúgó - reklámbevételt hozott a YouTube videomegosztó portálnak - jelentette be a Google. 
Vágólapra másolva!

A népszerű videók által generált reklámbevételeket a portál megosztja az adott tartalom készítőivel. A dél-koreai rapper, Psy által jegyzett Gangnam Style tavaly decemberben internettörténelmet írt: ez a szám lett az első olyan klip, amelyet a YouTube felhasználói több mint egymilliárdszor néztek meg.

Paródiák és feliratos verzió is készült a Gangnam Style-ból

Kevin Allocca, a portál illetékes munkatársa szerint Psy sikere a "fülbemászó dallam egyetemes vonzerejében és lovakat idéző nagyszerű táncmozdulatokban rejlik".A Gangnam Style a becslések szerint több millió dolláros pluszbevételt hozott előadójának a digitális letöltések és a különböző reklámszerződések révén. Psy - eredeti nevén Park Cse-Szang - a Gangnam Style globális sikere óta óriási népszerűségnek örvend hazájában, és nemrég megkapta Dél-Korea egyik legmagasabb kulturális kitüntetését.