Csúcsprocesszora lehet az új Xboxnak

Vágólapra másolva!
Nem hivatalos információk szerint a Microsoft játékgépnek új kiadásában a nyolcmagos processzor, a nyolc gigabájt memória, és az erős grafikus gyorsító mellett még Blu-ray-meghajtó is helyet kap.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan még semmit sem tudni a jelenleg kapható Xbox 360 játékgép utódjának képességeiről, de a VGLeaks nevű szájt már friss információkat szivárogtatott ki a gépről. Ha az oldal információi valósak, akkor az általában Xbox 720 néven emlegetett, de hivatalos néven még nem ismert új konzolban egy nyolcmagos, 1,6 gigahertzes lapka működik majd, amelyet a korábbi modellnél sokkal nagyobb, 8 gigabájtos memória egészít ki. Az új Xboxban a nem hivatalos információk szerint egy elég erős grafikus gyorsító fog dolgozni, ez a Microsoft DirectX 11.1 szabványát támogatja, amelynek széles körú iparági támogatása ezzel biztossá válhat.

A gépben a jelenlegi információk alapján a beépített merevlemez mellett Blu-ray-meghajtó is helyet kap. Előbbi többek közt a letölthető tartalmak és játékok raktározása miatt lehet hasznos. Utóbbi alkalmazása pedig a szuper minőségű filmek lejátszása mellett azért lehet praktikus, mert egy Blu-ray lemezen akár ötven gigabájtnyi hely is a játékok rendelkezésére áll, ami jóval nagyobb kapacitást jelent az Xbox 360 hagyományos DVD-inél. Ha a portál információi valósak, az új Xboxot a leggyorsabb, gigabites hálózati csatolóval szerelik fel, és alapból támogatni fogja a wifit is, továbbá alapból rendelkezni fog Kinect mozgásérzékelős vezérlővel is.

A pletykák szerint az Xbox következő generációja már idén karácsonyra megjelenhet, bár piaci elemzők korábban 2014-es megjelenést jósoltak a gépnek. A VGLeaks azt ígéri, hogy hamarosan a rivális Playstation 4 várható specifikációjáról is fellebbenti a fátylat. Mindkét gyártó konzolja már kezd életciklusának végéhez közelíteni, hiszen az Xbox 360 és a Playstation 3 modellek már hét-nyolc éves konstrukciók. Bár a két játékgépre kiadott játékok nem csúnyák, ma már egy középkategóriás PC-vel szebb látványt lehet elérni full-HD-s felbontás mellett, bár egy ilyen teljesítményű számítógép többe kerül a konzoloknál.