Februártól drágább lesz a Windows 8

Vágólapra másolva!
Január végén lezárul a Microsoft kedvezményes akciója, és azt követően csak a Windows 8 jóval drágább verziókban lehet majd megvenni.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról beszámoltunk, 2013. január 31-ig jelentős kedvezménnyel kínálta a Microsoft tavaly október végén megjelent operációs rendszerét, a Windows 8-at. Az akció keretében a legális Windows XP-ről, Vistáról vagy 7-ről váltó felhasználók kilencezer forintért vehetik meg a szoftver alapcsomagját, a Pro kiadásra pedig 18 ezer forintért vehetik meg letölthető, pendrive-ról vagy DVD-ről telepíthető formában. Akik tavaly június 2-át követően még régebbi Windowszal vettek PC-t, 4500 forintért frissíthetnek a Windows 8-ra.

Február elsejét követően az akciós frissítési lehetőség véget ér, ezt követően csak drágábban lehet majd beszerezni a Windows 8-at. A Microsoft egyelőre csak a az új operációs rendszer amerikai piacra érvényes árait közölte. A hivatalos blogbejegyzés szerint Windows 8 hagyományos verziójára frissítés 120 dollárba, vagyis durván 26 ezer forintba kerül, a Pro verzióra való átállás pedig 200 dollárba, tehát mintegy 45 ezer forintjába kerül a felhasználóknak. A pontos magyar árakat a cég csak később fogja közölni.

Forrás: AFP/Getty/Mario Tama

Ha valaki nem frissíteni akar, hanem egy operációs rendszer nélküli számítógépre akarja megvenni a Windows 8-at, az 35 ezer forintért veheti meg a licencet, a nagyobb tudású Pro verzió ára pedig 52 ezer forint. A Windows 8-ról minden fontos tudnivalót elolvashat ebben a cikkünkben.