Szoknyapecérek mobilja a japán slágertelefon

Vágólapra másolva!
A Fujitsu F-sorozatú mobiltelefonjai képesek rejtve jelezni a beérkező hívásokat és üzeneteket, nem csoda, ha népszerűek a szeretőt tartó japán férfiak és nők körében.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal amerikai napilap videós cikkében mutatja be a Japánban "barátnőcsalók mobilja" néven is emlegetett Fujitsu készülékeket. A mobilt ugyan nem kifejezetten szoknyapecéreknek tervezte a gyártó, de egyedinek számító, titkos jelzőfunkciói az egyszerre több barátot, barátnőt tartó emberek számára ideálisak - derül ki a lap bemutatójából.

Titkos kódokkal jelzi a hívást

A telefon ugyanis diszkrét, beavatatlan szemek számára észlelhetetlen módon tudja jelezni, ha egy titkos státuszúra állított kontakttól hívás vagy üzenet érkezik. A készülék tulajdonosa például beállíthatja, hogy ha a szeretőjétől jön üzenet akkor az akkumulátor töltöttségét jelző ikon váltson más színűre vagy formájúra. Ha a második barátnőtől érkezik be hívás, mialatt a telefon tulajdonosa az elsővel beszélget, a titkos módba kapcsolt készülék úgy jelzi a hívást, mintha az egy ismeretlen számról érkezne. Ha a hívást nem fogadják, az a hívásnaplóba sem kerül elmentésre, hiába nézi vissza a féltékeny barát vagy barátnő a hívások listáját, abban semmilyen gyanúsat nem fog találni.

Forrás: Fujitsu
Az egyik régi, kettőhajtható kivitelű Fujitsu-mobil

A titkos módot a felhasználó által megadott gombkombinációval lehet bekapcsolni, ekkor az ominózus személyektől érkező hangüzeneteket, sms-eket és e-maileket sem jelzi a szokásos módon a telefon. A mód a titkos kombinációval bármikor kikapcsolható, ekkor az elrejtett adatok újból megjelennek. Bár a Fujitsu F-sorozatú, széthajtós kivitelű telefonjai már nem mai darabok - több mint tíz éve kaphatók különböző modelljeik -, a lapnak nyilatkozó felhasználók a titkos viszonyok fenntartásához szükséges funkciói miatt nem cserélnék le fejlettebb okostelefonokra, amelyek nem képesek ilyen szintű privát szolgáltatásokra.

Okostelefonra csak butább megoldás létezik

Androidra ugyan elérhető a CATE nevű alkalmazás, amely a kiválasztott személyektől érkező hívásokat és üzeneteket tudja elrejteni, illetve blokkolni, akár észrevétlenül is. De még ennek a készítője is elismerően nyilatkozott a Wall Street Journalnak a japán mobilok fejlettebb rejtőfunkciói kapcsán.