Nem elég hatékony a Microsoft vírusirtója

Vágólapra másolva!
Elmarasztalta a Microsoft vírusirtóját a független AV-Test minősítő intézet. A cég vírusölője a friss kártevőknek alig több, mint kétharmadát tudta kivédeni. A Microsoft szerint a tesztnek köze sincs a valósághoz.
Vágólapra másolva!

Nem biztosít elég védelmet a Microsoft Security Essentials kiberbiztonsági szoftvercsomagja. Az AV-test független minősítő intézet decenberi vizsgálata alapján Az intézet friss, nulladik naposnak nevezett támadókódokkal tesztelte, hogy a Microsoft vírusirtója hány támadást tud kivédelni. A vírusölő a támadásoknak csupán 72 százalékát volt képes megállítani, ami jelentősen elmarad a 92 százalékos ipari átlagtól.

A Microsoft megvizsgálta az AV-Test kifogásait, ám nem osztja az intézet aggodalmait. A cég közleménye szerint az eredménylista "rigorózus vizsgálata" során arra jutottak, hogy a Security Essentials által fel nem ismert támadókódokkal csupán a felhasználók 0,0033 százalékát találkozhatott. A közleményben a Microsoft a tesztelésre használt módszer hasznosságát is megkérdőjelezte.

Az AV-Test azért azért választottak a nulladik napi kódokat fő tesztjéül, mert ezt tartják az internetre kötött számítógépeket fenyegető dolgok reális modelljének. Az internetező felhasználók is szembesülhetnek friss támadásokkal, nem csak ezeréves vírusok lesnek rájuk az interneten.

Az AV-Test független informatikai tesztelőcég huszonöt vírusirtót próbált ki, és hármat talált elégtelennek. A Microsoft Security Essentials mellett az AhnLab V3 internetbiztonsági csomagját és a PC Tools Internet Security 2012-t marasztalta el a tesztelőcég.