Ingyentelefonnal bővült a Facebook

facebook messenger
Vágólapra másolva!
Az új funkció egyelőre csak iPhone-okon működik és csak az amerikai felhasználók érhetik el. A közösségi oldal tervezi a funkció nemzetközivé tételét - adta hírül a BBC online híroldala. 
Vágólapra másolva!

Mobilnetes kapcsolatról és wifiről is működik az iPhone-os Facebook Messenger alkalmazás legújabb, ingyenes telefonhívásokat lehetővé tevő funkciója. A lehetőségnek egyelőre csak az amerikai felhasználók örülhetnek.

A BBC információi szerint a Facebook már dolgozik a rendszer bővítését. Hamarosan a BlackBerryt és androidos okostelefont használók is cseveghetnek ingyenesen. Azokban az országokban, ahol olcsón lehet nagy adatcsomagot vásárolni a telefonon, a közösségi oldal új szolgáltatása jelentősen csökkentheti a telefonálásra költött pénzt.

A telefonálás csak iPhone okostelefonok között működik. A mobilról nem lehet olyan ismerőst hívni, aki számítógépen jelentkezett be a közösségi oldalra. Nem lehet továbbá vezetékes számokat sem hívni. A hivatalos közlemény szerint a Facebook a közeljövőben ki szeretné terjeszteni az ingyenes hívási lehetőséget a világ többi országára is.