Megtöri a sír csendjét a zenélő koporsó

catacomb zenélő koporsó
Vágólapra másolva!
Egy svéd cég minőségi hangrendszerrel felszerelt koporsót épített, amelyhez a lejátszási listát megjelenő, sírkőbe épített képernyő is megvásárolható.
Vágólapra másolva!

A bizarr hangrendszert a Pause nevű svéd, egyedi audiotermékeket építő társaság fejlesztette ki, amelynek vezetője, Fredrik Hjelmquist már korábban is meghökkentette potenciális vásárlóit egyedi termékeivel. A cégvezető korábban egy miniatűr kapszulába épített apró zenelejátszót nyelt le, amelynek hangját egy sztetoszkópon keresztül hangosította ki egy erősítőre kapcsolva.

A zenélő koporsó promóciós videója

A Pause legújabb fejlesztése a CataComb Sound System nevet viseli. A hozzá tartozó koporsóba kétutas hangfalalakat, illetve magas-, és mélysugárzót is beépítettek, amelyek hangzását a zárt koporsóban való használatra hangolták. A koporsóba egy Tripath márkájú olcsó, de jó hangminőségű digitális erősítőt építenek be.

Forrás: Pause
A beépített LCD-n olvashatók a lejátszott számok

A rendszer lelkét a Spotify nevű internetrádió szolgáltatja, amelyet a sírkőbe épített, Intel-alapú miniszámítógépről ér el a high-tech síremlék 4G-s mobilinternet-kapcsolaton keresztül. A sírkőbe egy hét colos LCD-kijelzőt is beépítettek, amelyen az aktuálisan lejátszott, illetve a soron következő zeneszámok listáját is meg lehet tekinteni.

Forrás: Pause
Audiocsatlakozók a koporsó alján

Egy Spotify-ra épülő alkalmazás segítségével az elhunyt ismerősei bármikor számot küldhetnek számítógépükről vagy okostelefonjukról a síremlékben való lejátszásra. Bár az online zenére felkészített koporsóért és sírkőért, valamint a szükséges high-tech alkatrészekér 23500 eurót, vagyis mintegy hétmillió forintot kér el a gyártó, a Pause vezetője szerint fejlesztésük iránt már komoly érdeklődés mutatkozik.