Nem épít Halálcsillagot az USA

Vágólapra másolva!
Az Obama-kormányzat nem támogatja a bolygók felrobbantását, és elutasítja a Halálcsillag megépítését kezdeményező állampolgári javaslatot.
Vágólapra másolva!

A 850 000 000 000 000 000 dolláros költség túl nagy volna, és az Obama-kormányzat amúgy sem támogatja a bolygók felrobbantását - ezzel indokolta Paul Shawcross, a Fehér Ház tudományos tanácsadója a Halálcsillag megépítésének elutasítását.

Shawcross felhívta a figyelmet arra, hogy a világűrben már van egy focipálya méretű emberi építmény, a Nemzetközi Űrállomás. A tanácsadó úgy véli, hogy ha minél többen foglalkoznak tudományokkal és technológiával, akkor "az Erő velünk lesz".

Egy John D. nevű férfi november közepén indított egy online petíciót a Halálcsillag megépítésére a Fehér Ház We the People című weboldalán, és több mint 34 ezren írták alá. Az oldalon benyújtott javaslatokra az Egyesült Államok kormányzata köteles reagálni, ha az aláírók száma eléri a 25 ezret. A felhívás szerint a fegyverkezésre fordított források fókuszálása egy ilyen űrbéli fegyver megépítésével nemcsak új állásokat teremthetne, de erősítené az ország védelmét is.