Boltokban az első rockerfülhallgató

motörheadphones fejhallgató motörhead
Vágólapra másolva!
Mindennél hangosabb, dübörgő basszust és éles gitárhangokat ígérő fülhallgatókat dobott piacra a Motörhead brit rockzenekar. Amit fémből el lehet készíteni, az fémből lesz rajta.
Vágólapra másolva!

Minden hangosan, tisztán és rockosabban fog szólni - ezzel az ígérettel dobta a piacra fül- és fejhallgatócsaládját az angol Motörhead rockegyüttes a Las Vegas-i CES elektronikai szakkiállításon. A rockerségre a rendkívüli mennyiségű feleslegesen használt ékezettel - ezt hívják heavy metal umlautnak - és a látványos fém felületekkel erősítettek rá a tervezők.

Forrás: Motörheadphones
Beszállnak az audioiparba az öreg rockerek

A Motörheadphones fejhallgatók lényegét nem könnyű kihámozni a hivatalos honlap rocker szövegei közül. Csak a márkát általánosságban ismertető aloldalon derül ki, hogy a fejhallgatókat arra tervezték, hogy a mély, ütős basszusok mellett a közép- és magas tartományok is erősek legyenek: azaz ne csak a dob és az ének, hanem a gitárok is jól szóljanak. Amennyiben a Motörheadphones sorozat tagjai valóban teljesítik ezt a kívánalmat, nem csak a rockerek szerethetnek beléjük, hanem bárki, aki jó minőségben szeretne zenét hallgatni.

Acélszív küldi acélszívnek

A Motörhead fülhallgatók reklámja egy nagyon egyszerű, és valószínűleg rendkívül hatásos üzenetre épül: rockerektől rockereknek. A fejhallgatócsalád weboldalán nem csak a Motörhead tagjait lehet látni, több híres rockbandát rávettek, hogy pózoljanak a termékkel. Van fotó a műfaj nagy öregjeinek számító Uriah Heeppel, a Twisted Sister frontemberével, de mai rockerek is beálltak a kamera elé egy reklámfotó erejéig.

Forrás: Motörheadphones
Műanyag helyett fémet használtak a fejhallgatókhoz, ahol lehetett

Ennyi rockról való beszéd után nem szabad meglepődni azon, hogy a fülhallgatók mindegyike egy-egy Motörhead számról vagy albumról kapta a nevét. A legolcsóbb fejhallgató neve Bomber, a középsőt Iron Fistnek hívják, a legnagyobb pedig Motörizer. A két fülbe dugható típus neve Trigger és Overrkill. A zenehallgatás mellett telefonálni is alkalmasak a fülhallgatók, mindegyiken található mikrofon és hangerőszabályzó.

Hosszú sorba állnak be

Évek óta tartó trend, hogy a híres zenészek közreműködnek egy-egy hangeszköz tervezésénél vagy saját márkát indítanak. A 2011-es CES szakkiállításon Bob Marley családja indította el House of Marley néven a reggae és dub hallgatáshoz tervezett, környezetbarát anyagokból készített fejhallgató sorozatát.

Forrás: [origo]
Fából és szövetből is készül Marley-füles

A tavalyi évnek pedig a Beats by Dr. Dre fejhallgatók voltak a slágerei, amelyet a rapsztár és a Universal Music Group zenei megavállalat hip-hopért felelős cégének egyik igazgatója közösen alapított cég gyárt. A méregdrága - a csúcsmodell 90 ezer forintba kerül - fejhallgatókat gyártó cég azt is bemutatta, merre lehet továbbfejleszteni a sztárok köré szerveződő márkákat. Beats néven már nem csak fejhallgatót, hanem jó hangrendszerrel felszerelt telefont és hip-hop hallgatásra tökéletes hangszórókkal rendelkező Chrysler luxuskocsit is lehet venni.