Hangpostát indít a Facebook

Vágólapra másolva!
A Facebook Messenger csütörtökön Androidra és iOS-re kiadott új verziójával már hangüzeneteket is küldhetnek a felhasználók egymásnak.
Vágólapra másolva!

A Facebook mobilverziójától külön letölthető Messenger üzenőprogramból magyar idő szerint csütörtök este jelent meg új verzió Androidra és iOS-re. A legújabb kliensben a hagyományos szöveges üzenetek és képek mellett rövid hangüzeneteket is lehet küldeni.

Az új funkciót a szövegmező melletti pluszgombra kattintva lehet elérni. A megjelenő virtuális gombot az üzenet bemondása alatt lenyomva kell tartani, a hangüzenet legfeljebb egy perc hosszúságú lehet. A felvételt követően a Messenger a Facebookra tölti fel a hangfájlt, amely a webes felületről is elérhető, és az ikonjára hosszan nyomva lehet igény szerint kitörölni.

Az All Things Digital amerikai technológiai hírportál információi szerint a kanadai felhasználók számára a frissítés megjelenése óta már teljes értékű internettelefon-szolgáltatásként is működik a hangfunkció, így később másutt is várható ennek elindulása.