Nyugdíjba küldik a Playstation 2-t

Vágólapra másolva!
Mintegy százötvenmillió darab legyártása után a Sony nyugdíjba küldi tizenhárom éve megjelent játékgépét, a Playstation 2-t. Iparági pletykák szerint a japán cég ezzel a lépéssel már a PS4 megjelenése előtt ágyaz meg.
Vágólapra másolva!

Bár a Playstationnek már 2006 óta elérhető harmadik generációs utódja, a PS2 gyártása a mai napig folyt. A tévéhez kapcsolható konzol ugyanis kedvező ára miatt még rendkívül népszerű világszerte. Meglepő módon a PS3 megjelenésének első évében még az akkor nagyon sokba kerülő utódjánál is több darabot adott el a gyártó a második generációból.

Forrás: [origo]
Az első, nagy PS2

A Playstation 2-ből 2000-es megjelenése óta mintegy százötvenmillió darabot adtak el, a játékgépből később kompaktabb kinézetű változatok is megjelentek. A BBC brit közszolgálati médium beszámolója szerint a konzol gyártásának leállása ellenére nem áll le a fejlesztés a PS2-re. Mivel a gépből még sok tízmillió van használatban, a fejlesztőknek megéri játékokat kiadni ezekre, még úgy is, hogy a hardver grafikus képességei már nem veszik fel a versenyt a legmodernebb gépekkel. A PS2-re mintegy tizenegyezer játék jelent meg világszerte.

Forrás: [origo]
A későbbi vékony változat

A BBC híre szerint a PS2 gyártása csak Japánban áll le, így elképzelhető, hogy más területeken tovább készülhet a konzol, amely a fejlődő országokban még nagy népszerűségnek örvend, hiszen DVD-lejátszóként is lehet használni. Ezzel kapcsolatban a Sony nem közölt információkat. Egyelőre azt sem tudni, mikor kerülhet a boltokba a Playstation 4, de iparági pletykák szerint ennek megjelenéséről csak az év közepén publikál majd bármi konkrétumot a cég.