Fogyni segít az okosmelltartó

karácsony, így válassz cicifixet, melltartó, fehérnemű
Vágólapra másolva!
Segít leküzdeni a stresszt és az azzal járó étkezési zavarokat a Microsoft által fejlesztett fehérnemű.
Vágólapra másolva!

A Microsoft fejlesztői olyan melltartót mutattak be, amely beépített szenzorai segítségével segíthet leküzdeni a stressz okozta étkezési zavarokat. A melltartó követi viselője hangulatváltozásait és figyelmeztet, amennyiben a szorongás, stressz jeleit veszi észre. A fehérneműbe épített EKG érzékelő figyeli a szívverést, az izzadást, a bőr vezetőképességét és a mozgást.

A begyűjtött adatok ismeretében egy okostelefonra telepített alkalmazás megállapítja az éppen aktuális érzelmi állapotot, megkülönböztetve a stressz okozta tüneteket a sportolás közben kialakulóktól. Az alkalmazás stresszhatás esetén különböző tanácsokat ad, például arra ösztönözve a felhasználót, hogy lassan számoljon el tízig.

A Microsoft hivatalos illusztrációja az okosmelltartóról Forrás: Microsoft


A Microsoft mérnökei férfiak számára is próbáltak fejleszteni egy hasonló funkciót ellátó alsóneműt, ám az nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a beépített szenzorok túlságosan távol helyezkedtek el a szívtől, így nem tudtak pontos, használható adatokat gyűjteni. A Microsoft kutatói abban bíznak, hogy az általuk fejlesztett eszköz segíthet a kóros elhízás egyik leggyakoribb okozója, a stressz által kiváltott túlevés, illetve a stresszhez kapcsolódó étkezési zavarok legküzdésében. A tesztelésen már átesett melltartó egyik legnagyobb hátránya jelenleg, hogy akkumulátora maximum négy óra üzemidőt bír, így egész nap nem viselhető.