Feltűnés nélkül jelent meg az új iPad Mini

iPad és iPad mini, új iPadek, Apple keynote október 22-én
Vágólapra másolva!
A Retina képernyős modellt 5-10 napos határidővel szállítja az Apple a magyar megrendelőknek.
Vágólapra másolva!

A vállalat még október végén jelentette be új táblagépeit, november elején azonban csak a nagyképernyős iPad 4-et leváltó iPad Airt dobta piacra Magyarországon. A Retina felbontású képernyővel és az elődjénél sokkal gyorsabb A7-es processzort tartalmazó új iPad Mini pontos megjelenési dátuma eddig nem volt ismert, a cég csupán annyit közölt, hogy november végén várható a készülék megjelenése.

Kedden hivatalosan is piacra dobta az Apple az iPad Mini új változatát, amely a cég magyar webboltjából 5-10 napos határidővel rendelhető. A vállalat valószínűleg gyártási kapacitási problémákkal küszködhet, mivel az új Minit kizárólag internetes rendeléssel kínálja még az Egyesült Államokban is.

Balra a retinás Mini, jobbra az iPad Air Forrás: AFP/Carl Court

Kedden este még magyar mobilszolgáltatók honlapjain sem szerepelt az új iPad Mini, az iStyle kereskedés honlapján előrendelhető státusszal szerepelt, az iCentre-nél pedig csak az előző generáció érhető el.

Az Apple saját webboltjában a retinás Mini legolcsóbb, 16 gigabájtos, wifis változata 120 ezer forintért kapható, a 32 gigabájtos 150 ezer forintba kerül. A 4G-s mobilinternetet is támogató, 16 gigabájtos modell ára 160 ezer forint, a 32 gigabájtosé 190 ezer forint kártyafüggetlenül.