Az Apple-től és a Google-tól toboroz a Prezi

Vágólapra másolva!
A legsikeresebb magyar startup cég a világszintű bővítéshez toborzott új vezetőket.
Vágólapra másolva!

A prezentációk készítését egyedi, zoomeffektusokon alapuló átmenetekkel megreformáló cég csütörtökön jelentette be, hogy ingyenes és fizetős szolgáltatásait mostanra világszerte már harmincmillióan használják. Árvai Péter, a Prezi vezetője szerint még az idén elérik a 36 milliós felhasználói tábort - számolt be a Techcrunch technológiai hírportál.

A Prezi azt nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen a fizetős ügyfelek aránya: a Prezi.com-on ugyanis az alapcsomag ingyenesen használható, ehhez azonban korlátozott tárhely jár, a prezentációkat pedig csak publikus módon lehet elmenteni. A privát prezentációk szerkesztése havi 5 dolláros, vagyis kicsivel több mint ezer forintnak megfelelő havidíjért érhető el.Jelenleg mintegy 96 millió darab prezentáció van elmentve a cég rendszereibe.

Árvai csütörtökön bejelentette, hogy a társaság a földrajzi terjeszkedésre fókuszál a közeli jövőben. Jelenleg a legtöbb ügyfél az Egyesült Államokból és Európából érkezik, ám az ázsiai és dél-amerikai piacokban még sok lehetőség rejlik - nem véletlen, hogy a Prezi az idén spanyol és portugál nyelvű felületen is elérhetővé vált.

Ennek részeként a vállalat három új vezető csatlakozását is bejelentette, akik a cég San Francisco-i központjában fognak dolgozni. Tobey Fitch, a Prezi új humánerőforrás-vezetője korábban az Apple cégnél töltött be hasonló pozíciót.

A vállalat új marketingvezetője, Scott Kabat a Flip nevű olcsó digitális kamkorderek márkaépítését végezte. Az egyszerűen kezelhető kamerák gyártóját később felvásárolta a Cisco cég, amely végül megszüntette a terméket.

Karen Tang, a Prezi új ügyfélszolgálati vezetője a Google-tól érkezik, ahol a Térkép és Föld szolgálatatások bővítésével foglalkozott. A jelenleg 170 főt foglalkoztató Prezi további 25 ember felvételét tervezi.