Világrekorder lett a GTA V

Rockstar Games, GTA 5 online
Vágólapra másolva!
A gengszterszimulátorból egy nap alatt minden korábbi játéknál többet adtak el, de még az Avatar című filmnél is nagyobb bevételeket termelt néhány nap alatt.
Vágólapra másolva!

A szeptember közepén megjelent GTA V videojáték hat rekorddal is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe - olvasható annak hivatalos honlapján. A gengszterszimulátor a videojátékok történetében az első játék, amelyből egyetlen nap alatt 11,21 millió darabot adtak el.

Az Xbox 360-ra és Playstation 3-ra megjelent játék akció-kaland kategóriában is az eddigi egy nap alatt legjobban fogyó játék, és az összes videojáték közül a GTA V érte el a leghamarabb az egymilliárd dolláros eladásokat - erre mindössze három napra volt szüksége megjelenés után. A korábbi hasonló rekordokat a Call of Duty lövöldözős videojáték-sorozat tartotta.

Forrás: Rockstar Games

A program nem csak a videojátékok, hanem a moziipart is magában foglaló szórakoztatóipari kategóriában is rekordokat állított fel egy nap alatt létrejött eladásaival, illetve a három nap alatt elért bevételeivel, többek közt az Avatar című filmet is maga mögé utasítva.

A Guiness Rekordok Könyvét szerkesztő cég szerint az elért rekordok azt jelzik, hogy a videojátékozás már nem csak a kockafejek szórakozása, hanem egye általánosan elterjedt szabadidős tevékenység. A játék internetes változata elvileg október elsején indult volna, de a startot sorozatos rendszerhibák akadályozták, még egy héttel később sem érhető el minden a multiplayer verzióban.