Ilyen lesz a Nokia táblagépe

Nokia Lumia 2520, tablet, tábalgép
Vágólapra másolva!
Full-HD-s képernyőt és erős hardvert várnak a windowsos tablettől.
Vágólapra másolva!

Az eszközről hivatalosan még semmit sem tudni, de az Evleaks nevű Twitter-felhasználó egy türkiz és egy vörös színű hátlappal rendelkező modellről is kiszivárogtatott fotókat. A Verge technológiai hírportál szerint a Nokia október 22-én fogja bemutatni a cég első táblagépét, amely Windows RT rendszert fog használni, ami a Windows 8 mobilos hardverre szánt változata, amely csak appok futtatására alkalmas, hagyományos windowsos szoftverekkel nem.

A Lumia 2520 táblagép az előzetes várakozások szerint full-HD-s érintőképernyőt kapott, a belsejében pedig egy négymagos Qualcomm processzor dolgozik. Hátoldalán 6,7 megapixeles digitális kamerát is elhelyeztek, és a kiszivárgott információk szerint az amerikai boltokban nettó 500 dollárért, vagyis 110 ezer forint körüli összegért lehet majd megvenni.

A Nokia Lumia 2520-as kiszivárgott fotója Forrás: Twitter/evleaks

Meg nem erősített információk szerint a készüléket október 22-én, egy új, windowsos tepsifonnal, és négy másik eszközzel együtt fogja bemutatni a Nokia. A finn mobilcég készülékgyártó részlegét a Microsoft vásárolja fel szeptemberi bejelentése szerint. A várakozások szerint ugyancsak október 22-én mutatja be az iPad új változatait az Apple.