Éjjel érkeznek az új iPhone-ok

iPhone 5c, okostelefon, Apple
Vágólapra másolva!
Az új iPhone-okat még szeptemberben mutatta be az Apple, de a bemutatót követően az Egyesült Államokon kívül csak néhány országban lehetett megvenni a készüléket. Pénteken 0 órától hivatalosan is megérkeznek az új modellek Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 5s újdonsága a Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó, amely többek közt a lezárt képernyő feloldására, illetve az Apple-fiókkal kapcsolatos műveletek elérésére szolgáló funkciók hitelesítésére szolgál, kiváltva a nehézkesen bevihető PIN-kódokat. A készülék emellett jobb kamerával és erősebb hardverrel rendelkezik, és elérhető az aranynak nevezett pezsgőszínű változatban is.

Az iPhone 5c modell egyediségét a színes hátlapok adják, de a telefon maga tulajdonképpen azonos a tavaly megjelent iPhone 5-tel, bár kicsivel nagyobb kapacitású akkumulátorral szerelik.

Az ujjlenyomat-olvasós iPhone 5s Forrás: AFP/Getty Images/Jason Sullivan

Az új iPhone-ok első példányait néhány magyar kereskedő szürkeimportból kisebb mennyiségben már árusította, de a hivatalos premierre csak pénteken 0 órakor kerül sor. Ekkortól lehet megrendelni a telefonokat az Apple hivatalos oldalán is, ahol a legolcsóbb, 16 gigabájtos 5s modell 221 ezer forintba, a legdrágább 289 ezer forintba kerül kártyafüggetlenül. A 16 gigabájtos 5c-t 186 ezer forintért lehet megvenni, a 32 gigabájtos változata pedig 221 ezer forintba kerül.

A készüléket két magyar szolgáltató, a Telekom és a Vodafone árulja, az előfizetésre, illetve szolgáltatásokra vonatkozó hűség vállalása esetén ennél olcsóbban, illetve akár részletfizetéssel is. A két cég közül egyelőre csak a Vodafone közölte az új iPhone-ok árait. Ennél a társaságnál a 16 gigabájtos iPhone 5c feltöltőkártyával 180 ezer forintba, a hasonló 5s készülék 210 ezer forintba kerül. A Vodafone Go díjcsomagjával az 5c készülék két év hűséggel 150 ezer forint, az 5s 175 ezer forint. Ha valaki a korlátlan hívást biztosító Red csomag valamelyiket választja, és ezen felül havi nyolcezer forintos részletfizetést is vállalja, az 5c mobilt már tízezer forintért, az 5s 16 gigabájtos változatát pedig 45 ezer forintért viheti haza a Vodafone-tól.

A Telekom iPhone premierjét a budapesti Allee bevásárlóközpontban, a Vodafone-ét a Fashion Streeten (Deák Ferenc utca) lévő üzletben tartják. A Telekom este nyolckor a Facebook oldalán mind az iPhone 5c, mind az 5s modellből korlátozott mennyiség áll rendelkezésre. Mindkét típusból a 16 gigabájtos verzióból van a társaságnak nagyobb indulókészlete. Az 5c-bő la fehér, az 5-s-ből pedig az ezüst és fekete színből van nagyobb készlet, az aranyszínű és 32 gigabájtos ezüst modellből kevés van. Egyelőre a drágább modellek megjelenésének idejét sem tudják, de a cég honlapján fel lehet iratkozni egy készletértesítőre.

Az iPhone 5c egyediségét a színes hátlapok adják Forrás: Apple

A Hwsw informatikai hírportál értesülései szerint a Telekom a nemrég bejelentett, péntektől elérhető, korlátlan hívási lehetőséget tartalmazó Next díjcsomagokkal, illetve a 4G mobilinternetet kínáló Ikon LTE díjcsomagokkal fogja árusítani.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.