Reptéri futópályára irányította az autósokat az Apple Maps

apple maps, hiba, alaszkai reptér
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Alaszkai sajtóbeszámolók szerint a Fairbanks Nemzetközi Repülőtérre az elmúlt hetekben két autós is behajtott véletlenségből. Ők az Apple saját, az iOS rendszerekbe épített Térkép applikációját használták, amely tévesen a repülőtér nem elkerített futópályáján keresztül mutatta a reptérre vezető utat.

Az Alaska Dispatch című helyi lap beszámolója szerint a repülőtér üzemeltetői az eseteket követően jelezték a hibát az Apple-nek, de mivel a cég nem reagált érdemben, végül kénytelenek voltak a futópálya melletti részt elbarikádozni.

Átnavigált a reptéren az Apple Maps Forrás: Apple Maps

Az esetről szóló cikkek kapcsán az Apple ideiglenesen úgy orvosolta a problémát, hogy térképén letiltotta a Fairbanks reptérre való navigációt, a közeli utcákban - a reptér elkerülésével - továbbra is képes útvonalakat generálni az iOS térképe.

Az Apple tavaly nyáron száműzte mobilszoftveréből az annak korábban részét képező Google Térképet, saját fejlesztésű szolgáltatása azonban olyan hibásan működött a premiert követően, hogy azért maga Tim Cook kért nyilvánosan elnézést a felhasználóktól. Mostanra a Google Térkép is letölthető és telepíthető az iOS-t futtató készülékekre.