Összeolvad két magyar Apple-bolthálózat

Vágólapra másolva!
Az XMS nevű Apple-kereskedések az iStyle néven működnek tovább, miután a társaság beolvad korábbi riválisába.
Vágólapra másolva!

A fúziót követően az iStyle összesen hat budapesti bolttal rendelkezik majd, amelyeket Horváth András, az XMS, és Tamás Gábor, az iStyle ügyvezetője fog vezetni. Technikailag mindkét korábbi vállalkozást fenntartják, de a működést, a hirdetést a társaságok hétfőtől közösen végzik.

A XMS eddig a Duna Plazában és a Vörösmarty téren volt jelen,míg az iStyle-nak az Andrássy úton, az Árkádban, a Mammutban és a Westendben vannak üzletei. Mindkét társaság ún. Apple Premium Reseller besorolással rendelkező forgalmazó, ez olyan üzleteket jelent, amelyet bár nem az amerikai vállalat üzemeltet, a forgalmazott áruk körébe és a helyiségek kialakításának módját, illetve az eladók képzését is előírja.

Ilyen besorolású forgalmazóból egyetlen másik cég, a StarKing működik Magyarországon, amely az Arena Plázában, az Allee-ban, a MOM Parkban és a Bécsi úton működtet Apple-termékeket árusító üzleteket. A fúziót követően az iStyle üzleteiben a korábban csak az XMS, illetve csak az iStyle által forgalmazott kiegészítőket - például hangfalakat, tokokat, fejhallgatókat - egyaránt árusítani fogják, nagyobb raktárkészletből. A két társaság már közös fejlesztésben indított webboltot a héten.

Magyarországhoz legközelebb csak a nagy piacnak számító Németországban, Olaszországban és Franciaországban és az Egyesült Királyságban működtet saját üzemeltetésű Apple Store-okat, még Ausztriában is csak partnerekkel végzi az értékesítést.