Nem nyűgözte le a piacot a műanyag iPhone

iPhone 5c, okostelefon, Apple
Vágólapra másolva!
Öt százalékkal csökkent az Apple részvényeinek árfolyama, ami azt jelzi, hogy a cég befektetői nem bíznak abban, hogy az 5C modell sikerében.
Vágólapra másolva!

A vállalat kedden új csúcskészüléke mellett mutatta be a műanyag házba szerelt új mobilt, az "olcsó iPhone"-ként várt készülékről azonban végül kiderült, hogy még a jobb felszereltségű androidos típusoknál is drágább.

A iPhone 5C hazai árai még nem ismertek, de az Apple német webboltjában a készülék kártyafüggetlen kiadása mellett 600 eurós, vagyis 170-180 ezer forintos árcímke szerepel. A részvényárfolyam esése a BBC szerint azt jelzim hogy a vállalat befektetői nem bíznak abban, hogy az új készülékkel az Apple képes lesz felvenni a versenyt az androidos riválisokkal.

Szép színes, de nem elég olcsó az 5C Forrás: AFP

Elemzők szerint az iPhone 5C ára túlságosan magas ahhoz, hogy a vállalat a szegényebb országokban is képes legyen növelni piaci részesedését, pedig az olcsóbb felszereltséggel is elérhető androidos okostelefonok ezekben az országokban már sikeresek.

A BBC híre szerint az Apple riválisai már az iPhone 5C-nél olcsóbban is kínálnak hasonló tudású kézülékeket, így az új, elvileg olcsónak szánt modell megjelenésével gyakorlatilag csak az okostelefonok legfelső kategóriájának teremtett riválist az Apple. Az elemzők nem jósolnak sikert a készüléknek a két jelentősnek számító, ám árérzékeny indiai és kínai piacokon.

A tarkaság nem biztos, hogy elég a sikerhez Forrás: AFP/DPA

A Reuters híre szerint az új iPhone-ok túlságosan kevés újdonságot kínálnak, ami annak lehet az előjele, hogy a gyártó már nem számít innovatívabbnak riválisainál.