Lassabb lesz az Xbox One az új Playstationnél

Playstation 4
Vágólapra másolva!
Az Edge című videojátékos magazin játékfejlesztőktől származó információi szerint bár az új generációs konzolgépek hardveres specifikációja rendkívül hasonló, a Playstation 4 40-50 százalékos teljesítményfölényt kínál.
Vágólapra másolva!

Ez a szakértők szerint abból adódik, hogy a Sony konzoljában a processzor aritmetikai és logikai műveleteket végző egysége, nagyobb teljesítményű, és a rendszermemóriája is gyorsabb szabványú az Xbox One-énál.

Bár a gépek alapparaméterei - például a processzorok órajele, a memória mennyisége - nagyjából hasonló, a fenti különbségek révén a fejlesztők szerint a PS4-en ugyanaz a kód nagyobb másodpercenkénti képrátával, vagyis folyamatosabb mozgással jeleníthető meg full-HD felbontás meleltt is.

A Playstation 4 Forrás: PlayStation

Ugyanakkor az Edge-nek nyilatkozó fejlesztők is beismerték, hogy a megjelenés előtt álló konzolok grafikus illesztői és egyéb szoftveres komponenseinek fejlesztése még jelenleg is folyamatban van, a további optimalizáció révén pedig a teljesítménybeli különbség a jövőben csökkenhet a két géptípus között.

A játékiparban dolgozó szakértők azonban akár azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a PS4-re és Xbox One-ra egyaránt megjelenő játékok esetében a kiadók szándékosan a gyengébbik készülék képességeihez butítják majd a játékokat, hogy mindkét konzolplatformon azonos minőségű programokat kapjanak a játékosok.