Karaokéval köszönt le a Microsoft vezetője

Vágólapra másolva!
Steve Ballmer a Dirty Dancingre karaokézva, könnyezve búcsúzott dolgozóitól utolsó céges gyűlésén, de nosztalgiából Michael Jacksonra is táncolt.
Vágólapra másolva!

A Microsoft 57 éves elnök-vezérigazgatója még augusztusban jelentette be, hogy visszavonul a szoftvercég irányításától. Steve Ballmer egy évig még ügyvezető elnökként irányítja a szoftvercég működését, amíg a vállalat igazgatótanácsa megtalálja az utódját. Ballmer pénteken utoljára tartott éves meetinget a Microsoft dolgozói számára: a seattle-i Key Arenában tartott rendezvényen 13 ezer alkalmazott vett részt a világ különböző országaiból.

A rendezvényen Michael Jackson Wanna Be Startin' Somethin' című számára táncolt és ugrándozott. Ez a zene szólt harminc évvel ezelőtt, az első, Ballmer által levezényelt éves dolgozói gyűlésen is a Business Insider hírportál szerint. A Verge beszámolója szerint a szám vége után Ballmer egy perc szünetet tartott, ami alatt láthatóan könnyezett. "A világ legjobb cégénél dolgoztok, ezt jegyezzétek meg" - üzente a dolgozóknak.

A leköszönő cégvezető a Dirty Dancing című film ismert betétdalának karaokeváltozatával búcsúzott az alkalmazottaktól. Egy órán át tartó beszédében egyebek mellett a Nokia felvásárlásáról is beszélt. Steve Ballmer saját bevallása szerint a legnagyobb baklövésének azt tartja, hogy a kétezres évek elején nem a Microsoft volt képes megreformálni az okostelefonokat. Bár a számítógépek többségén még mindig a Windows fut világszerte, az egyre jobban elterjedő táblagépek és okostelefonok az Apple és a Google szoftvereit használják, ezek piacán a Microsoft elenyésző részesedéssel bír.