Huszonötmillióért tér haza a Nokia vezére

Vágólapra másolva!
Ismét a Microsoftnál készül dolgozni a Nokia vezérigazgatója. A pozícióváltást egy többmilliós bónusszal teszik könnyebbé. Még a Microsoft vezére is lehet.
Vágólapra másolva!

Egy novemberi igazgatótanácsi értekezlethez kiküldött előzetes dokumentumcsomagból derült ki, hogy a Nokia vezérigazgatója visszatérhet a Microsofthoz. Stephen Elop alig három évig volt a finn mobilgyártó vezetője, ez alatt a cég a Microsoft okostelefonos operációs rendszerére váltott, saját fejlesztéseinek egy részét pedig leállította. Vezetése alatt 34 százalékkal csökkent a Nokia részvényeinek értéke.

A Microsoft vezérigazgatója is lehet Elopból Forrás: AFP/Timothy Clary

Stephen Elopot a Microsofttól csábította át a Nokia 2010 szeptemberében. Ő volt a mobilgyártó első nem finn származású vezetője. A cég hatmillió dollárt fizetett neki a Microsofttól várható, elmaradt juttatások fejében az 1,4 milliós éves fizetésén felül.

A Microsoft 2013. szeptemberének elején jelentette be, hogy megvásárolja a Nokia telefongyártó részlegét. A jövőben Nokia néven csak butatelefonok valamint hálózati berendezések fognak megjelenni. A fentiek mellett a finn cégnél marad a Here nevű térképes szolgáltatás is.