Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

5-ből 4 okostelefon androidos

Vágólapra másolva!
Tavaly még csak 70 százalékos részesedésük volt a piacon.
Vágólapra másolva!

Közel 80 százalékos részesedésre tett szert az Android operációs rendszer a második negyedévben az okostelefon-piacon. A második negyedévben Android operációs rendszeren futó okostelefonból 187,4 millió darabot, az egy évvel korábbi 108 milliónál 73,5 százalékkal többet értékesítettek a világpiacon, ez 79,3 százalékos piaci részesedésnek felelt meg 69,1 százalék után.

Az Android operációs rendszer piaci sikeréhez a Samsung mellett egyre nagyobb arányban járulnak hozzá a japán LG, valamint a kínai Huawei, Lenovo, és ZTE vállalatok eladási sikerei is.

A második negyedévben az iOS operációs rendszeren futó okostelefonok értékesítése is emelkedett, a rendszer piaci részesedése azonban csökkent.

A Windows Phone közel megduplázta eladásait, és piaci részesedése is nőtt. A Microsoft mobil operációs rendszere az idei második negyedévben szerény 3,7 százalékos piaci részesedéssel - megelőzve a Blakcberry OS-t - már a harmadik helyet érdemelte ki magának a rangsorban. Windows Phone 8,7 millió darab kelt el a második negyedévben az egy évvel korábbi 4,9 millió után.

A BlackBerry OS piaci részesedése a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 4,9 százalékról 2,9 százalékra csúszott le, a Linux részesedése 1,8 százalékról 0,8 százalékra, a Symbian részesedése 4,2 százalékról 0,5 százalékra, egyéb más operációs rendszereké pedig 0,2 százalékról gyakorlatilag nullára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről