Érdekes fotót ígér a Facebook-vírus

Vágólapra másolva!
Minden ismerősnek továbbküldi magát a Facebookon terjedő rosszindulatú kód. Valódi kárt nem tesz, de magyarázkodhatunk miatta a barátainknak.
Vágólapra másolva!

Új Facebook-vírus terjed a magyar felhasználók között. A kártevő az hazudja, hogy egy ismerősünk új képet töltött fel rólunk, ám fotó helyett csak a vírust kapjuk meg. A káros üzenetet viszonylag könnyen fel lehet ismerni. A címzettek között nem csak magunkat találjuk meg, hanem olyan embereket is, akivel a feladó a közös ismerősünk, de mi nem feltétlenül találkoztunk.

A linkre kattintók maguk is a vírus terjesztőivé válnak. Többtucatnyi olyan levelet küldetnek ki a Facebookkal, amely arról ad hírt, hogy egy ismerősüket bejelölték egy fotón. Arra egyelőre nem láttunk példát, hogy a Facebook-vírussal valódi, PC-s kártevő is terjedne. A banki jelszavakat, Google belépési kódot nem ettől a kártevőtől kell félteni, azokra jellemzően e-mailben terjedő kódok vadásznak.

A facebookos kód terjesztésének a megállításáért két dolgot tehetnek az internetezők. Az első, hogy a gyanús linkekre nem kattintanak rá. A második pedig az, hogy az Idővonal beállításai között megadják, hogy csak az általuk engedélyezett fotók kerülhetnek ki a barátaik elé. Ezzel a trükkös programok által kiküldött képek nem jelennek meg.