A világ legvékonyabb okosmobilja a Huaweitől

HUAWEI Ascend P6, szupervékony okostelefon
Vágólapra másolva!
A kínai gyártó Ascend P6 nevű új androidos mobilja csupán 6,18 milliméter vastag, ennek ellenére elég fejlett hardverrel rendelkezik.
Vágólapra másolva!

A Londonban bemutatott új telefon négymagos, másfél gigahertzes mobilprocesszort tartalmaz, az Android 4.2-es rendszer gyors futásáról pedig két gigabájt memória gondoskodik benne. A Huawei Ascent P6-os HD-felbontású, 1280x720 pixeles LCD-képernyővelé rendelkezik, amely 4,7 colos méretével alulról súrolja a tepsifon méretkategóriát.

A telefon újdonsága, hogy a hátoldali 8 megapixeles kamera mellett a saját portrék készítésére szolgáló előlapi kamerája is jó minőségű, felbontása 5 megapixel. A telefonnal full-HD felbontású videókat is fel lehet venni, ám negyedik generációs mobilinternetet egyáltalán nem támogat.

Négyféle színben lesz kapható Forrás: Huawei

A gyártó szerint a világ legvékonyabb okostelefonjának tartott készülék tömege csupán 120 gramm, ami csak kicsivel több a jóval kisebb iPhone 5-nél, ám 10 grammal kisebb a kicsivel nagyobb Samsung Galaxy S4-esnél.

Kétezer milliamperórás kapacitású akkumulátora valószínűleg jobb üzemidőt biztosít majd a legújabb iPhone-nál, de várhatóan valamivel rosszabbul teljesít majd a Samsung mobiljánál, amelyben 2600 milliamperórás telep dolgozik. A telefon nyár végén jelenik meg a hazai boltokban, várható ára azonban még nem ismert.

A legvékonyabb okostelefon Forrás: Huawei