Vágólapra másolva!
Akár tizenöt méteres mélységben is tud fotózni és videózni a Fuji új strapabíró kamerája, amelybe már wifit is beépített a gyártó.  
Vágólapra másolva!

A pénteken bemutatott FinePix S8400W készülék a gyártó már létező víz-, por-, és ütésálló szériájának legújabb darabja. A kamera 16 megapixeles állóképeket, és full-HD-s videót tud rögzíteni, nagylátószögű - 28 mm-esnek megfelelő - lencséje pedig ötszörös optikai nagyítást biztosít.

A gyártó specifikációi szerint az új FinePixszel akár 15 méter mélyre is le lehet merülni a vízben, a szilárd talajra való leejtést pedig két méteres magasságig tolerálja. Beépített wifikapcsolatán keresztül a kamera egyszerűen képes fotókat vagy videókat továbbítani iPhone-ra vagy androidos készülékekre, amelyről a képek internetes tárhelyre is feltölthetők. Wifin keresztül automatikusan letölthetők a fotók az otthoni számítógépre is egy külön program segítségével.

fuji strapabíró kamera Forrás: Fuji

A strapabíró Finepix S8400W májusban kerül a boltokba fekete, sárga, kék és vörös színben, az amerikai piacon nettó 300 dollárba fog kerülni, ami nagyjából hetvenezer forintos összeget jelent.