Táblagép helyett laptopot vesznek a magyarok

Vágólapra másolva!
Lassan és egyelőre szűk körben terjednek, de egyre népszerűbbek a különböző táblagépek. Idén akár meg is duplázódhat a tabletek száma Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Kutatócentrum “Idén beköszönthet a tabletkorszak” címmel közzétett kutatási eredményei szerint 2013-ban tovább terjedhet Magyarországon a táblagépek felhasználása. A tavaly lefolytatott kutatás 18-54 év közötti internetezőket kérdezett meg, akiknek 5 százaléka rendelkezett valamilyen táblagéppel, 3 százalékuk pedig e-könyv-olvasóval. Az ilyen gépeket többségében férfiak, köztük is a 28-44 év közötti korosztály vásárolja. Meglepetésre a földrajzi eloszlás majdhogynem kiegyenlített, a legkevesebb felhasználó (17 százalék) a fővárosban, míg a legtöbb (32 százalék) kisvárosokban él.

Nem tanulta meg használni a magyar a táblagépet Forrás: [origo]

A vevők többnyire az olcsóbb készülékeket keresik és a csúcskategóriásokra vágynak, az Apple és Samsung termékei vezetik a kívánságlistákat. A szokásokat tekintve leginkább tartalomfogyasztásra, azon belül is hírolvasásra, keresésre valamint e-mailezésre használják a gépeket, a zene- illetve filmletöltés kevésbé jellemző. A hirdetők számára jó hír, hogy a tulajdonosok otthonukban munkaidő után vagy utazás közben veszik elő a gépeket, ami jobb kattintási eredményeket jelenthet.

A hazai felhasználók többsége továbbra is a notebookokat részesíti előnyben, amelyet munkára és kikapcsolódásra is napi szinten használnak. A táblagép egyelőre kiegészítő marad, amelyet leginkább utazáshoz vagy kikapcsolódáshoz használnak tulajdonosaik. A felmérés természetesen a jövőbeni vásárlási szándékokra is rákérdezett, ezek szerint 2013 második negyedévére megduplázódhat a mintának vett csoportban a tablettulajdonosok száma. Habár a gépek szemmel láthatóan népszerűek tömeges elterjedésüknek a magas árakon kívül egyelőre gátat szab a felhasználói szokások merevsége is.