Korlátlan hívást és SMS-t kínál a Telekom

Vágólapra másolva!
Áprilistól a Magyar Telekom korlátlan beszélgetést és SMS-ezést biztosító, fix árú mobiltelefonos díjcsomagokat vezet be, valamint szélesebb körben elérhetővé teszi a 4G-s mobilinternetet ügyfelei számára.
Vágólapra másolva!

A vállalat szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be az április elsejétől rendelhetővé váló mobiltelefonos díjcsomagokat, amelyeket már új, egységes márkanevén fog kínálni. A jövő hónaptól a cég Telekom márkanéven kínálja majd minden végfelhasználóknak, valamint kis- és középvállalatoknak szánt termékét, beleértve a korábban T-Mobile-ként árult szolgáltatásokat is.

Korlátlan hívás és SMS-ezés az új csomagokban

A Next néven debütáló csomagok olcsóbbik, L jelű változata havi 15 990 forintért, kétéves hűség vállalása ellenében korlátlanul lehet a cég hálózatán belül mobiltelefonálni és SMS-ezni. Emellett a csomag két gigabájtnyi mobilinternetes forgalmat is tartalmaz, amelyet arra alkalmas eszközről akár 4G kapcsolaton is lehet használni. Hasonló korlátlan csomagot jelenleg a három nagy magyar szolgáltató közül a Magyar Telekom és a Vodafone kínál, külföldön azonban már évek óta elérhetők ilyen konstrukciójú előfizetések.

A drágább, havi 20 990 forintba kerülő Next XL díjcsomaggal nemcsak hálózaton belül, hanem bármilyen belföldi alapdíjas számot korlátlanul lehet hívni, az ingyenes SMS-ezés mellett pedig a csomag 3 gigabájtnyi 4G-s mobilinternetes adatforgalmat is tartalmaz, ennek elérése után az ügyfél kapcsolatát lassítják.

További változás, hogy áprilistól az olcsóbb Mozaik nevű díjcsomagokkal is elérhetővé válnak a 4G-s szolgáltatások megfelelő készülék birtokában. Ezekkel a díjcsomagokkal korábban csak a lassabb HSPA+ mobilinternetes szolgáltatásokat használhatták az ügyfelek.

Több készüléket és jobb lefedettséget kap a 4G

A Magyar Telekom közlése szerint a közelmúltban bővült a 4G-re alkalmas készülékek köre: az iPhone 5 és az új iPad készülékek mellett a HTC OneSV, a Sony Xperia Z is elérhető a vállalatnál, valamint hamarosan a táblagépként és okostelefonként is használható Asus Padfone 2 is megjelenik a kínálatban.

A Magyar Telekom közlése szerint a 4G-s mobilinternet szolgáltatása a fővárosban élők 99 százaléka számára érhető el kültéren, teljes beltéri lefedettsége pedig 83 százalékuk számára biztosítanak. Az ország teljes lakosságának 27 százaléka érheti el az új generációs internetet, de a tervek szerint az év végéig az országos lefedettség 40 százalékra is bővülhet. Ennek eléréséhez azonban arra is szükség van, hogy a negyedik, állami mobilszolgáltató megvétózott indulása miatt nem elérhető rádiófrekvenciákat az állam minél előbb a szolgáltatók rendelkezésére bocsássa.

Az egész ország felé nyit a téka

A Magyar Telekom azt is bejelentette, hogy tavaly nyáron elindított, a tévészolgáltatásainak beltéri egységei mellett bármilyen számítógépről, okostelefonról és táblagépről is elérhető Moziaréna nevű internetes tékáját hamarosan az összes magyar felhasználó számára elérhetővé teszi. A Moziarénát jelenleg csak a Telekom ügyfelei tudják használni.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.