Sztárok adatait tették közzé hackerek

Vágólapra másolva!
Sztárok és politikusok pénzügyi jellegű információit szerezték meg és tették közzé hackerek. A megtámadott hírességek között van Beyoncé, Mel Gibson és Joe Biden amerikai alelnök is.
Vágólapra másolva!

Amerika legismertebb hírességeiről és politikusairól állítottak össze bárki által elérhető dossziékat ismeretlen hackerek - adta hírül a BBC online kiadása. Egyes sztárokról olyan információk láttak napvilágot, ilyen például az amerikában használatos társadalombiztosítási szám, amit rosszindulatú támadók könnyen használhatnak csalásra. Hasonlóan kínos, hogy több híresség pénzügyi jellegű információi, hitelkimutatása is elérhető az oldalról. A közzétett hitelkimutatásokat a múlt hét során kérték le.

Az oldal címét, az érintettek védelme érdekében nem közölte egyik híradás sem. Annyit lehet tudni, hogy a Szovjetunió által korábban használt .su felsőszintű domain alatt található a lap. Az oldal listázza a hírességek ismert lakcímeit, és egyes esetekben a telefonszámukat is.

A hírességek és politikusok adatait közzétevő hackerek után a Los Angeles-i rendőrség nyomoz. A rendőrséget különösen motiválttá teheti, hogy a város rendőrfőnökének társadalombiztosítási száma és hitelkimutatása is kiszivárgott. Hasonló információk láttak napvilágot Robert Mullerről, az FBI jelenlegi igazgatójáról is.