Az interneten át fogunk kommunikálni az állatokkal

Vágólapra másolva!
Az internet fogja lehetővé tenni az állatokkal, de akár idegen létformákkal való kommunikációt a világháló egyik atyjának tekintett Vint Cerf szerint, aki a kaliforniai TED konferencián beszélt a hálózat jövőjéről.
Vágólapra másolva!

A jelenleg a Google evangelistájaként tevékenykedő szakember úgy véli, hogy a világháló egy napon olyan univerzális kommunikációs platformmá válik, amelyen keresztül nem csak más emberekkel, hanem akár állatokkal, vagy idegen létformákkal is kommunikálni lehet.

Cerf a konferencián Peter Gabrielzenésszel, Neil Gershenfeld fizikussal, és Diana Reiss, kognitív pszichológiával foglalkozó szakemberrel közösen javasolta egy fajok közti kommunikációt biztosító internet megalkotását.

Vint Cerf szerint az internet jellegéből adódóan alkalmas kell legyen arra, hogy az embereken kívül más, saját tudattal rendelkező élőlényekkel való kommunikációt is lehetővé tegyen. A Google evangelistája a színpadon azt is bevallotta, hogy maga már alig várja, hogy a más fajokkal való kommunikációt célzó első kísérletek során sikert érjenek el. Példaként többek közt delfinekkel, elefántokkal, orángutánokkal folytatott kísérletek felvételeit mutatta meg előadásán.

Cerf szerint csak a megfelelő interfészt kell kidolgozni, és lehetővé válik az állatokkal való kommunikáció. A szakember úgy gondolja, hogy az internet az állatokon kívül akár az idegen létformákkal való kommunikációt is elősegítheti, akiktől az emberiség új ismeretekre tehet szert.