Kivetíti a sebességet az új biciklilámpa

Vágólapra másolva!
Projektorból és mini számítógépből készített sebességmérős bringalámpát egy amerikai fejlesztő: a lámpa az úttestre vetíti az aktuális haladási sebességet.
Vágólapra másolva!

Matt Richardson nem ismeretlen az őrült találmányok kedvelőinek, korábban már írtunk tájleíró fényképezőjéről, de emellett olyan csodákkal ajándékozta meg a világot, mint a csigaposta jelző, az idegesítő celebek említésére a tévét lehalkító készülék vagy a Google Reader pedál. Legújabb projektje a bicikli sebességét kivetítő első lámpa, ami egyelőre tesztüzemben működik.


szólj hozzá: Sebességmérős bringalámpa


Richardson egy Raspberry Pi-re építette a rendszert, amely egyelőre meglehetősen nagy és kezdetleges, egy furnérlemezre rögzítve sikerült elhelyezni a számos komponensből álló szerkezetet. A gép menet közben a lámpa fényét használva vetíti ki az aszfaltra az aktuális sebességet, ez azonban csak a kezdet. A fejlesztő a gépet bemutató videón már arról beszél, hogy a miniatürizálás mellett azon is dolgozik, hogy GPS-t szereljen bele, így akár navigációs rendszerként is működhet majd. Richardson a bemutató mellett a jövőben elérhetővé szeretné tenni a lámpa leírását, hogy otthon mások is elkészíthessék és fejleszthessék azt.