Vágólapra másolva!
Jövő csütörtökön a közösségi oldal valamilyen androidos fejlesztését fogja bemutatni. Bár az újdonságról egyelőre semmi konkrétum nem ismert, megint beindult a pletyka az esetleges Facebook-mobil bejelentéséről, bár a cég már számtalanszor cáfolta, hogy ilyen eszközt akarna valaha is piacra dobni.
Vágólapra másolva!

"Nézd meg az új otthonunkat az Androidon" címmel hirdetett eseményt jövő csütörtökre a Facebook kaliforniai központjába. A vállalat legutóbb néhány hete szervezett ugyanott bejelentést, akkor Mark Zuckerberg az oldal áttervezett változatát mutatta be. Az új hírfolyamon nem csak a fotók nagyobbak, de a különböző jellegű bejegyzéseket is kategorizálni lehet rajta, így az ismerősök saját bejegyzései elkülönülnek a megosztott YouTube-klipektől.

Az új funkciót azonban fokozatosan vezetik be a felhasználóknál, egyelőre csak nagyon kevesen tudták használatba venni. A TechCrunch internetes hírblog értesülései szerint a jövő héten egy HTC gyártmányú androidos telefont fog bemutatni. Bár a telefon a Google szoftverét futtatja, abba mélyen integrálták a világ legnépszerűbb közösségi oldalának szolgáltatásait. A Facebook alapesetben külön applikációként letöltve használható az androidos készülékeken.

Bár korábban Mark Zuckerberg, a szájt alapítója már többször konkrétan cáfolta, hogy cége saját okostelefonnal akarna előrukkolni, de például az Apple iOS szoftverében szélesebb körú támogatást élvez alapból a Facebook, mint az Androidban. A Google saját magától feltehetően nem építené be a közösségi oldal támogatását mobilszoftverébe, hiszen az riválisa saját közösségi szolgáltatásainak.

Ugyanakkor a Facebook központjában már tavaly tél óta olyan belső munkatársi kampány fut, amelynek keretében arra ösztönzik a közösségi oldal munkatársait, hogy cseréljék céges mobiljaikat iPhone-ról androidos készülékre. Ez utóbbiak eladásai ugyanis világszinten felülmúlják az iPhone-ét, ezáltal nagyobb felhasználói tábort érhet el ezen a platformon keresztül a vállalat.